Scouting

Scouting binnen RFC Wetteren Jeugdacademie

Op het niveau IP wordt in niet veel clubs aan scouting gedaan. RFC Wetteren wil zich onderscheidden door dit wel te gaan. Structureel aan de hand van opgemaakte scoutingsrapporten, gaan we op zoek naar de meerwaarde in elke kern. We streven er uiteraard naar om zoveel mogelijk sterke spelers te behouden maar worden soms leeggeplukt door elite clubs of IP clubs die op ‘niveau 3’ bij de beteren horen.

Voornaamste tools hiervoor zijn de ‘kernevaluaties’ en het ‘scoutingsverslag’

  • Kernevaluaties worden per team 3 tot 4 keer per seizoen gedaan. Spelers met een blauwe kleur, trachten we te prikkelen in een oudere leeftijdscategorie. Spelers met een groen label zijn goed en willen we daar verder ontwikkelen, een oranje markering geldt voor spelers met werkpunten om naar het niveau te groeien. Tot slot gaan spelers met een rood label op het eind van het seizoen de club moeten verlaten.
  • Scoutingsverslagen worden door jeugdscouts opgemaakt. Scouting is er voor 8vs8 en 11vs11. Aan de hand van een talentidentificatie en de noden in het achterhoofd, worden potentiële leden zo aangeschreven om te testen of een periode mee te lopen teneinde deze vast te leggen voor onze Jeugdacademie.
P