10 RFCW’aykes

Een 
zelfstandig 
beleefd 
afwezig 
respectvol 
proper 
winnaar 
leergierig 
fair-play 
ploeg 
gezond 
RFCW'ayke

Een zelfstandig RFCW ‘ayke ...
... komt alleen kleedkamergang binnen. Mama en papa komen niet in de gang van de kleedkamer maar nemen afscheid aan de inkom. Hij/zij kan zich zonder hulp aan- en uitkleden en knoopt zijn/haar veters zelf. Bovendien draagt alleen hij/zij zijn voetbaltas. Zijn/haar bal, drinkbus en regenvest heeft hij/zij altijd bij. Hij/zij werpt thuis alle vuile kledij in de wasmand en helpt met het kuisen van de schoenen.
Een beleefd RFCW ‘ayke ...
... geeft telkens een hand of 'vuistje' aan opleiders en medewerkers bij aankomst en vertrek op de club en verzorgt zijn taalgebruik. Hij/zij gebruikt de term ‘opleider’ en niet ‘trainer’.
Een proper RFCW ‘ayke ...
... wast zich na elke wedstrijd of training op de club. Badslippers worden aangeraden bij het douchen. Lege flessen van shampoo of douchegel worden steevast in de daarvoor voorziene ton gedeponeerd.
Een winnaar RFCW ‘ayke ...
... tracht er telkens opnieuw alles aan te doen om –zowel op training als wedstrijd– te winnen en geeft niet snel op.
Een leergierig RFCW ‘ayke ...
... luistert meteen naar zijn opleiders en tracht de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren zonder de andere medespelers te storen. Hij/zij oefent op zijn jongleer-huiswerk en streeft naar 100 keer afwisselend rechts-links tegen U11. Hij/zij beseft dat dagelijks oefenen de enige manier is om dit streefdoel te halen.
Een Fair-Play RFCW ‘ayke ...
... heeft respect voor alle spelers die aan de wedstrijd deelnemen. Hij/zij geeft een handje na een fout en bedankt de scheidsrechter (ongeacht de uitslag) na de wedstrijd. Tijdens of na de wedstrijd commentaar op de scheidsrechter geven is ontoelaatbaar.
Een afwezig RFCW ‘ayke ...
... laat zelf of via mama of papa tijdig aan de opleider weten als hij/zij niet naar een activiteit (wedstrijd, training, uitstap, ... ) kan komen. Hiervoor maken we gebruik van PSD. De versie via App is gebruiksvriendelijk en kost maar één swipe moeite. Voor onze opleiders maakt dit een wereld van verschil.
Een respectvol RFCW ‘ayke ...
... zorgt er samen met de anderen voor dat het complex proper blijft. Hij/zij werpt alle afval in de vuilbak en komt met flesjes en etenswaren op de velden. Hij/zij weet dat de kleedkamer geen speelplaats is. Ballen worden in de kleedkamer vastgehouden of liggen stil op de grond.
Een ploeg RFCW ‘ayke ...
... moedigt zijn medespelers aan en snapt dat hij/zij niet in zijn eentje een wedstrijd kan winnen. Iedereen maakt al eens een foutje. Hij/zij pest geen medespelers maar probeert een aangenaam vriendje te zijn die steeds helpt waar nodig. Na de training helpt hij/zij de opleider met opruimen.
Een gezond RFCW ‘ayke ...
... drinkt op weekdagen enkel water, eet elke dag minstens twee stukken fruit en vergeet niet dagelijks te ontbijten. Hij/zij weet dat chips na de training niet is toegelaten. Hij/zij eet geen hamburger na de wedstrijd maar geeft de voorkeur aan pasta. Hij/zij slaapt elke dag minstens 9u en speelt met mate op computer, PSP, Playstation e.d.
P